Klipp ut och klistra in filer i Mac OS X Lion

Man har länge kunnat kopiera filer i Finder genom att använda cmd+c och cmd+v, tyvärr har det inte gått att flytta filer på motsvarande sätt. Men i och med Lion så har den funktionen äntligen kommit. Knasigt nog så är det inte så logiskt att du använder cmd+x och cmd+v som man skulle kunnat väntat sig.

Så här gör du för att flytta en fil med tangentbordskommandon:

 1. Markera den eller filer du önskar flytta
 2. Tryck cmd+c
 3. Ställ dig i den mapp du vill flytta filerna till
 4. Tryck cmd+alt+v
Voilà, filen är flyttad.

7 reaktion på “Klipp ut och klistra in filer i Mac OS X Lion

 1. Hej!
  Tack för detta tips, en notering bara man måste öppna mappen först, men det fungerade fint. Får se om det införlivas i standardprocedurerna. Det finns massor med genvägar och snabbkommandon som jag bara inte kommit mig för att använda.

 2. @g0tr00t: Tack för att du uppmärksammade detta. ”i” skulle bort helt.
  @Seppo: He, he. Nä, det är inte alla kortkommandon som sätter sig. Men när man väl börjat använda dem kan man inte vara utan dem ;)

 3. Den här lösningen är egentligen helt logisk och smart.
  Om man valde ”klipp ut” från början skulle filen, om det var logiskt, försvinna i det ögonblicket – och då gäller det att komma i håg att klistra in den.

  Detta förklarar också varför Apple dröjt så länge med lösningen. Man vill inte kopiera lösningar som inte är logiska.

  (Jo, g0tr00t, kopierat på det här sättet har man kunnat länge. Det nya är att man kan välja att flytta filen i stället för att skapa en ny kopia)

 4. Klipper man ut och inte klistrar in försvinner den inte. Då återgår den till föregående så de kunde sno det konceptet för länge sen.

 5. Pingback: Klipp och klistra filer i OS X Lion | Adarobloggen

 6. J’ai laissé passé quelques fautes d&rqguo;orthosraphe dans le post ci-dessus, que j’aurais bien sûr corrigé s’il était possible de l’éditer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>