Använd en annan avsändaradress via Gmail i din Iphone/Ipad

Använder du Gmail för att ta emot mail från flera mailadresser? Då kanske du också vill använda en annan e-postadress än din Gmailadress som avsändare när du skickar e-post.

På gmail.com är det inga problem att ange andra e-postadresser som avsändare (guide), inte heller från Mac Mail, men anger du t ex namn@egendoman.se som e-postadress i Iphone/Ipad för ditt Gmail-konto kommer det inte att fungera…

Detta går dock att lösa genom att ändra en inställning på m.google.com/sync enligt följande:

 1. Besök m.google.com/sync via din Iphone/Ipad.
 2. Då den här delen av Googles sajt inte har stöd för svenska än måste du först byta språk till engelska (1 och 2).
 3. Välj den enhet du vill ändra inställning för i listan.
 4. Kryssa för ‘Enable ”Send mail as” for this device’ (3)
 5. Nu kan du ändra e-postadress till en annan än din Gmail-adress (4) i din Iphone/Ipad. Användarnamnet måste dock fortfarande vara din Gmail-adress (5).

Ett annat mer avancerat alternativ om du har ett eget domännamn är att koppla det till Google Apps genom att ändra MX-pekare, men det får bli en helt annan guide en annan gång;).

10 reaktion på “Använd en annan avsändaradress via Gmail i din Iphone/Ipad

 1. Hej,
  Har en fråga som inte rör detta ämne alls..
  Det händer nästan varje gång som jag pratar i min iphone (4) att jag parkerar samtalet, eller ”mute’ar” ofrivilligt med kinden när jag pratar. Ganska irriterande o den enda lösningen jag kommit på är att klicka på knappsats så att jag endast råkar komma emot en siffra ist för att parkera.
  Är det ngn inställning som man kan justera? För jag har hört att touchtelefoner ska känna av när man pratar o lägger kinden/örat emot displayen o då ska den liksom ”stänga av” displayen för att undvika detta, men det händer tyvärr inte i mitt fall.. :/
  Tacksam för svar!
  Mvh Anna

 2. Hej Anna.

  Det stämmer att skärmen ska stänga av sig själv när du håller telefonen not örat. Det finns ingen inställning för detta, varken för att slå av eller på.

  Min gissning är att det antingen är något fel på de sensorer som ska känna av detta, eller att du han någon form av skal eller skärmskydd (film) som hindrar sensorerna från att reagera som de ska.

  Du kan prova att göra ett samtal och hålla för sensorerna med handen för att se om skärmen slocknar. Sensorerna ovanför skärmen till vänster. Kolla den här bilden så ser du exakt var: http://cdn2.iphone4jailbreak.org/forum/wp-content/uploads/iphone_4_proximity_sensor.jpg

 3. Hej,

  Har testat att följa dina instruktioner, men efter att jag byter språk så kommer jag inte vidare?

  Jag blir ombed att göra en lokal backup och sedan gå till m.google.com/sync men då börjar jag om från början så att säga.

  Tacksam för tips!

 4. Hej Johan,

  Tyvärr har jag inget svar på vad som orsakar detta. Det är inget jag råkat ut för. Hoppas du hittar svaret någon annanstans. Posta gärna en kommentar här isf :)

  Lycka till.

 5. @Johan: Jag blev också ombedd att göra en lokal backup och sedan gå till m.google.com/sync. För mig kom jag fram till att det berodde på att jag var Google-inloggad på ett Google Apps-konto. Lösningen för mig var antingen att be administratören för kontot att aktivera det för Google Sync eller logga in på ett vanligt Google-konto. Jag loggade in på ett annat konto, det jag egentligen ville använda och då gick det fint sen! Bara att följa instruktionerna ovan. Enda nackdelen är nog att åäö i avsändarnamn bara blir frågetecken när jag mejlar från mobilen, men det kan man nog leva med.

 6. Nu däremot har jag problemet att Iphone envisas med att byta till kontots e-postadress istället för den jag vill använda. Byts automatiskt kort efter att jag ändrat. Frustrerande…

 7. Detta har jag också sett i inställningarna på Iphonen. Men trots att det byts tillbaka till kontots adress verkar det i realiteten fortfarande vara rätt adress som är avsändare.

 8. hej

  Jag har använt detta tips på min iphone4 och min ipad och det har fungerat utmärkt! nu när jag precis köpt min iphone5 och vill ha samma sak å denna så fungerar det inte… när jag för söker gå till m.google.com/sync så blir det inte som i guiden eller som det blev för några månader sedan… skall man göra på något annat sätt nu eller gör jag något fel??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>