Spel till Iphone jag faktiskt fastnat för

Jag är verkligen ingen inbiten gamer, men ibland är det skönt att kunna slå ihjäl lite tid med lite spelande. T ex på en tradig tågresa (är det ett riktigt kul spel så händer det dock att man ser dötid som måste fördrivas i alla möjliga situationer ;-)).

Under de 1,5 år jag haft en Iphone så har jag hittat några riktiga höjdare som jag faktiskt spelat ganska frekvent:

Angry Birds: Det här måste jag nog säga är storfavoriten än så länge. Skicka iväg fåglar med en gigantisk slangbella för att se till att gröna varelser blir mosade som hämd för att de har tagit fåglarnas ägg. Ni hör väl själva att upplägget inte kan misslyckas ;-). Från start fanns det drygt 60 banor, och nu har det precis utökats med 40 till. Har du provat Boom Blox för Wii så kan du ana lite vad detta går ut på (Angry Birds är dock roligare).

Playman Track & Field: Namnet är ju lätt att associera med den gamla NES-höjdaren där man skulle trycka frenetiskt på knapparna för att springa fort etc. I den här varianten handlar det dock mer om tajming än om hastighet i trycken.

Ragdoll blaster: Lite samma genre som Angry Birds – skjut iväg trasdockor för att träffa en röd boll. Det här var det första spelet jag fastnade för på Iphone, det håller än även om det inte kommer upp på Angry Birds nivå.

Touch KO: Helt enkelt ett boxningsspel. Men med en smart styrning så var jag fast ända till mästartiteln var min, vilket tyvärr gick lite för enkelt. Detta ska dock vara åtgärdat med en uppdatering, jag har dock inte provat.

Words with friends Spela Alfapet mot polarna eller någon okänd förmåga från varsom helst i världen. Detta är ett riktigt smart upplägg av turbaserade spel. När det är din tur får du ett meddelande via push notification. Du gör ditt drag när du har tid och turen går över. Du kan ha flera spel igång samtidigt mot olika motståndare. Samma utvecklare har tidigare skapat Chess with friends som fungerar på samma sätt. Rykten säger att de dessutom har fler spel på gång.

Till sist vill jag avsluta med att tipsa om två bra plattformsspel. Jag och brorsan hade inte TV-spel när vi var små utan C64. Och det fanns ju många fördelar med det, men självklart sneglade vi avundsjukt mot Nintendo-ägarna som kunde hoppa omkring och platta till sköldpaddor med de två mustaschprydda rörmokarna Mario och Luigi i plattformsspelens plattformsspel – Super Mario Bros.

Det fanns såklart andra spelutvecklare som ville rida på Mario-vågen, och den fräckaste av dem alla var Rainbow Arts som i princip bara bytte ut bröderna mot två systrar, Giana och Maria, och sedan släppte spelet under namnet Great Giana Sisters (Wikipedia). I ärlighetens namn så nådde spelupplevelsen inte upp till Nintendos dito, men var tillräcklig för oss datanördar som törstade efter bra plattformsspel. Pga att det var en snarlik kopia så tvingades Rainbow Arts väldigt snabbt att dra tillbaka spelet, och det levde bara vidare i piratkopieringsvärlden. Nåväl, nu har Giana Sisters återlanserats för Iphone – med upphottad grafik. En riktig nostalgi-tripp, och faktiskt riktigt spelbart (som sagt inte Mario-kvalitet, men ändå).

Det andra plattformsspelet jag vill tipsa om är Castle of Magic, det håller också riktigt hög klass. Jag och min sexåriga son körde fast på sista slutbossen för några månader sedan, och efter dess har det blivit liggande, men ett försök till att slutföra det vi påbörjat måste vi allt göra.

Spelar du mycket på din Iphone, och vilka är dina favoriter?

2 reaktion på “Spel till Iphone jag faktiskt fastnat för

  1. Pingback: Apelsiner och snabba bilar i två speltips för Iphone och Ipad | Klyftigt.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>